2017

De lezingen worden in het Portugees gegeven en consecutief naar het Nederlands vertaald.

8:30 – 9:15 Ontvangst met koffie en thee

9:15 – 9:25 Opening

9:25 – 9:35 Opening met muziek

9:35 – 9:40 Inleiding

9:40 – 10:50 Lezing 1- Wie ben ik? Wat is bewustzijn? Over de hersenen en het lichaam, de geest en de ziel door Lars Omdal, MD

10:50 – 11:10 Koffie pauze

11:10 –  12:20 Lezing 2- Het driedelige Brein in dienst van de Geest door Irvênia Prada, MD

12:20 – 12:40 Forum – Lars Omdal & Irvênia Prada

12:40 – 13:40 Lunch

13:40 – 14:50 Lezing 3- Studie van een casus van kinderpsychiatrie door Nelly Berchtold, MD

14:50 – 15:10 Koffie pauze

15:10 – 16:20 Lezing 4- Burnout Syndroom en Depressiviteit: Een Spirituele Visie door Márcia Colasante, MD

16:20 – 17:10 Forum – alle sprekers

17:10 – 17:30 – Afsluiting


Lars Omdal

Lars Omdal is een arts in de Balderklinikken in Oslo, met een holistische benadering ten opzichte van schildklierpatiënten. Hij leeft met zijn vrouw Mara afwisselend in Brazilië en in Noorwegen. “Mijn wereldbeeld is dramatisch veranderd en uitgebreid, door observatie van fenomenen van mediumschap en studie van het werk van vooral Allan Kardec en Chico Xavier. Ik ben ervan overtuigd dat het spiritisme ons allen essentiële dingen te leren heeft en dat het heel erg nodig is voor een meer diepgaande vooruitgang in de wereld van vandaag.”

Irvênia Prada

Dierenarts, emeritus professor aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van São Paulo. Lid van de Academie van Diergeneeskunde van São Paulo.Oprichter en coördinator van de MEDVESP, Culturele Beweging van Diergeneeskunde en Spiritualiteit, met zetel aan de Faculteit voor Diergeneeskunde en Zoölogische Techniek van de Universiteit van São Paulo.Coördinator van NUVET – Kring van Diergeneeskunde en Spiritualiteit van de AME-SP (Medisch-Spiritistische Vereniging van São Paulo).Auteur onder ander boeken die “De ziel van de dieren” “De geestelijke vraag bij dieren”.

Márcia Colasante

Arts gespecialiseerd in longziekten en arbeidsgeneeskunde. Post-doctoraal in klinische geneeskunde en medisch onderzoek. Penningmeester van de AME Brazilië, van de Internationale Medisch-Spiritistische Vereniging en de Medisch-Spiritistische Vereniging van Santos (AME-Santos). Lid van de Afdeling Uitgeverij van de AME Brazilië. Mede-oprichter en vice-president van de Vereniging Spiritistische Groep João Cabete.Professionele activiteiten: Arbeidsgeneeskundige bij de Vennootschap Docas van de Staat São Paulo (Codesp), in Santos; Longarts van het Secretariaat voor Gezondheid van de staat São Paulo, in het ziekenhuis Guilherme Álvaro in Santos.

 

Nelly Berchtold

Arts gespecialiseerd in Infectieziekten. Afgestudeerd aan de Universiteit van Rio de Janeiro – UERJ en in Volksgezondheid aan de Universiteit van São Paulo – USP. Zij is ook afgestudeerd in Kinderpsychiatrie in Basel in Zwitserland en in klassieke homeopathie in Bern, Zwitserland. Oprichter van het Spiritistisch Centrum Estesia in Bern, waar zij woont sinds 1991. Zij is een van de oprichters van de Unie van Spiritistische Centra – UCESS in Zwitserland.Zij is oprichter en vertegenwoordiger van AME-Zwitserland.

Pianist: Flávio Benedito

Flávio Benedito is afkomstig uit São Paulo, Brazilië.Sinds zijn jeugd is hij pianist en hij heeft al verschillende muziekwedstrijden gewonnen.Hij is ook doctor in de Scheikunde aan het Max Plankinstituut in Duitsland.Flávio werkt als onderzoekscoördinator bij BASF SE en als projectcoördinator voor de Europese Associatie van Chemische Industrie (Cefic) in Brussel.